teamdepp

Jouw verblijf bij ons  

Het leven in een woonvoorziening is natuurlijk anders dan thuis; het heeft zijn eigen gewoonten, regels, rechten en plichten.
Je moet niet alleen wennen aan het huis, maar ook aan je medebewoners en de zorgverleners. Wij helpen je daar graag bij.

Wij ondersteunen je bij het wennen aan je nieuwe omgeving. We zullen regelmatig met je praten om er achter te komen:

  • hoe het met je gaat;
  • wat je leuk vindt om te doen (en wat niet);
  • waar je goed in bent;
  • en wat je graag aan jezelf of je leven wilt veranderen.

Wij vinden het belangrijk dat jij weet wat wij van je verwachten. Het is ook belangrijk dat je weet wat je na jouw verblijf bij ons gaat doen en waar je dan gaat wonen.

Dagelijks leven

We leven met elkaar in een kleinschalige woonvoorziening die zo dicht mogelijk bij een gezinssetting aansluit. Dat betekent dat er ook huisregels moeten worden nageleefd. Dus sta je op tijd op, smeer je je eigen boterham, help je met tafeldekken en doe je samen met de andere bewoners de afwas. Het betekent ook dat je gewoon naar school of naar je werk gaat en deelneemt aan (sport-) activiteiten in de buurt of die worden aangeboden door Team DEPP.

Kortom, wij zullen regelmatig activiteiten met jou ondernemen, soms met z’n allen, soms alleen met jou. Naar een museum, de bioscoop of we spelen samen een bordspelletje.

Wij vinden het belangrijk dat je een goede dagstructuur hebt. Dat je op tijd opstaat en naar school of werk gaat. Maar als het tegenzit en je verliest je baan of je wordt van school gestuurd, dan zoeken we samen naar een (andere) passende dagbesteding.

Zorg

Samen werken we aan jouw toekomst. Dat doen we op basis van de doelen in jouw zorg/behandelplan. Stap voor stap. Op bepaalde momenten bespreken we hoe het gaat en of je jouw doelen haalt.

Je krijgt elke maand twee tot drie uur begeleiding door een behandelingscoördinator. Die zorgt dat jij de zorg en behandeling krijgt die je nodig hebt. Die zorg krijg je van de jeugdzorgwerkers die bij jou in huis verblijven. De zorgcoördinator monitort dit proces en zal ervoor zorgen dat jouw ouders/voogd(en) op de hoogte zijn van hoe het met jou gaat en of jij je doelen uit het zorg/behandelingsplan haalt.

Afronding/beëindiging:

Jouw verblijf in een woning van Team DEPP is tijdelijk. Het is dus belangrijk dat je op tijd weet waar je ná je verblijf gaat wonen. Daar bereiden wij je tijdens je verblijf bij ons heel goed op voor. Bij die voorbereiding hoort ook dat we samen op zoek gaan naar een nieuwe woonsituatie of je helpen voorbereiden naar terugkeer naar je oude woonsituatie.

We begeleiden je als je daar nog iets voor moet leren. En natuurlijk ondersteunen we je in je relatie met je ouders.  

Je mag tot je 18e verjaardag bij ons wonen. We hopen natuurlijk dat je dan de doelen in je zorg/behandelplan hebt behaald en dat je een nieuwe woning hebt gevonden. Maar als dat niet zo is en je moet tóch afscheid van ons nemen, dan zullen wij er alles aan doen om te zorgen dat je goed terechtkomt.

Meer informatie:

Neem contact met ons via telefoon: 072 785 0098 of via mail: info@teamdepp.nl