teamdepp

Sport & voeding

Bij Team DEPP wordt er niet alleen gekeken naar de mentale gesteldheid van de jeugdigen, als team vinden wij het ook belangrijk om te kijken naar de fysieke gesteldheid van onze jeugdigen.

Onze jeugdigen krijgen dagelijks gezonde voeding aangeboden. Dit doen wij door:

  • dagelijks vers en gevarieerd te koken;
  • dagelijks voldoende groente en fruit aan te bieden;
  • uitleg te geven over wat het effect is van veel suiker op lichaam en geest;
  • toe te lichten wat gezonde voeding kan doen met de mentale gesteldheid.

Ons doel is om hen hier ook meer kennis (Motivation Through Education ) over te geven. Het thema gezonde voeding is een terugkerend onderwerp die met enige regelmaat besproken wordt tijdens de jongeren vergadering, die iedere laatste donderdag van de maand plaats vindt.

Daarnaast merken wij dat veel jeugdigen gebaat zijn bij fysieke trainingen. Die zijn van belang om energie kwijt te raken (maar ook om op te laden en je goed te voelen), frustraties op een goede manier te uiten, en om fitter en weerbaarder te worden.

De fysieke trainingen die wij in huis aanbieden zijn krachttraining en Brazillian jiu jitsu. De jongeren bij Team Depp kunnen hier vrijwel dagelijks gebruik van maken zonder hiervoor te moeten reizen.

Team DEPP werkt dus niet alleen aan een sterkere geest, maar ook aan een sterk lichaam. Beide beïnvloeden elkaar, dus is het logisch aan beide aandacht te besteden.